Vremenske prilike i stanje na putevima 20.02.2017. (MK)

driving_through_Winter_Fog
 Umereno oblačno, uglavnom lokalnog karaktera. Duva slab vetar, pored Vardara umeren severozapadni. Najviša dnevna temperatura 11 stepeni.

Saobraćaj se odvija po mokrim putevima. Sneg slabog intenziteta pada u Mavrovu. Zbog magle smanjena je vidljivost na putevima Gostivar-Kičevo na  30-50 m, na  50 m Mavrovo, Vinica-Berovo 50 m, a na planinskom prevoju Pletvar 50-70 m.

Duž klisura i planinskih useka moguća je pojava sitnih odrona, posebno na pravcima: Kočani– M.Kamenica- Delčevo, Vinica- Berovo, Gostivar- Straža, Mavrovo-Debar-Struga, Demir Kapija– Udovo, Katlanovo-Veles, Kruševo- Demir Hisar i Resen-Bukovo.

Prema informacijama JP Jasen, put Skoplje- Makedonski Brod, kroz Jasen, ograničene je prohodnosti. Saobraćaj se odvija u jednosmerno i dozvoljen je samo za laka terenska vozila 4×4.

Saobraćaj na putnom pravcu A3 Prilep – Bitolj – Resen, preko obilaznice Bitolj zbog klizišta prekinut je za saobraćaj, vozila se preusmeravaju kroz grad Bitolj.

Intenzitet saobraćaja na putevima izvan urbanih područja je umeren. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja na ulazu i izlazu iz zemlje.. Ova informacija se odnosi samo na makedonsu stranu prelaza.

Zbog oštećenja mosta na autoputu A-1 Urban – Negotino, Stobi na reci Crna desna traka zatvorena je za saobraćaj, a vozila se kreću levom trakom uz postavljenu semaforsku signalizaciju.

Detaljan izveštaj AMSM možete videti OVDE.

 

Izvor: Auto-moto savez Makedonije

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *