Kineska kompanija zainteresovana za izgradnju puta Novi Sad – Ruma (SRB)

Fruskogorski koridor

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se juče sa delegacijom kineske korporacije China Road and Bridge Corporation (CRBC) u Srbiji, koja je zainteresovana za izgradnju državnog puta IB-21 Novi Sad-Ruma sa tunelom kroz Frušku goru.

Reč je o kompaniji za izgradnju puteva i mostova, koja realizuje nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata u Srbiji.

Mirović je u razgovoru istakao da je nakon više od dve godine od kada su Pokrajinska vlada, Vlada Srbije, Grad Novi Sad i opštine Irig i Ruma potpisale protokol o pripremi projekta izgradnje trase autoputa od Rume do Novog Sada, završena priprema idejnog projekta na gotovo celoj trasi puta.

To je, kako je naveo, značajan korak za dalju realizaciju projekta, koji će obezbediti izgradnju autoputa dužine 34 kilometra, sa tri i po kilometra tunela kroz Frušku goru.

Mirović je naglasio da je izgradnja autoputa Novi Sad – Ruma sa tunelom kroz Frušku goru, projekat koji je uvršten u nacionalni plan prioriteta za izgradnju infrastrukture, i dodao da Pokrajina na realizaciji tog projekta radi partnerski sa Vladom Srbije i resornim republičkim ministarstvima.

Direktor CRBC-a u Srbiji Zhang Xiaoyuan, istakao je da je delegacija te kompanije koja je danas posetila Pokrajinsku vladu, pre nekoliko dana učestvovala na samitu u Rigi, kada je potpisano nekoliko ugovora između Srbije i Kine za realizaciju infrastrukturnih projekata.

Kako je naveo, ta firma je zainteresovana da pored projekta koje uspešno realizuje u našoj zemlji, radi i na tom značajnom investicionom projektu na teritoriji pokrajine.

Sastanku u Pokrajinskoj vladi prisustvovali su pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević, zamenik direktora i marketing menadžer CRBC Srbija Hei Shiqiang i Lu Shengwei.

Izvor: Tanjug

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *