Autoput od Obrenovca do Preljine do decembra 2017. (SRB)

obrenovac preljina (1024x576)

Deonica autoputa od Obrenovca do Preljine na Koridoru 11 biće završena do kraja novembra sledeće godine, izjavila je večeras ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

“Iduće godine do novembra, ili najkasnije početka decembra, biće završena deonica autoputa od Obrenovca do Preljine”, rekla je Mihajlović.

Ona je kazala i da će u martu sledeće godine početi izgradnja puta od Surčina do Obrenovca, takođe deo Koridora 11, u dužini od 17 kilometara, a biće potrebno maksimalno dve godine da se izgradi.

Obilaznica bi trebalo da počne da se gradi u maju ili junu naredne godine, rekla je Mihajlović.

“Možemo da završimo sve, kad imamo plan i partnerski odnos”, rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da je danas otvorena velika i vrlo teška deonica Koridora 11, od Ljiga do Preljine, te da nije bilo jednostavno to uraditi.

Kad je reč o Koridoru 10, Mihajlović kaže da je obezbeđeno kompletno finansiranje i da bi sve trebalo da bude završeno do kraja 2017. ili početka 2018. godine.

Ministarka je rekla i da će se ubuduće država raspisivati međunarodni javni poziv za nadzor nad izgradnjom novih deonica.

“Da li će to biti naše kompanije i projektantske kuće s licencama ili strane, za mene je manje bitno od onoga da će država da kontroliše, jer građani obezbeđuju novac”, rekla je Mihajlović.

Izvor: Beta

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *