Volkswagen Golf VIII tokom 2018.

Golf 8

Aktuelna, sedma generacija VW Golfa (predstavljena 2012. godine) će još tokom ovog meseca pretrpeti modernizaciju koja će uz osveženi izgled podrazumevati i nove tehnologije i sisteme pomoći vozaču. U međuvremenu, nemački Auto Bild se bavi i Golfom “osmicom” čija se promocija očekuje tokom 2018. godine.

Golf VIII će se bazirati na VW-ovoj MQB platformi (automobil će imati 35-70 kg manje od “sedmice”), a kako navode nemački izvori automobil će biti praktičniji, snažniji, ekonomičniji i prostraniji, sa više upmarket enterijerom. Takođe, po nekim ranijim informacijama, Golf VIII će biti širi i niži u poređenju sa sadašnjim Golfom VII.

U pogledu izgleda ipak ne treba očekivati neke značajnije razlike u odnosu na uspostavljeni kompanijski dizajnerski rečnik, jer Volkswagen tu igra na sigurno i eksperimenata jednostavno neće biti.

Što se motora tiče, možemo očekivati gamu benzinskih motora (između ostalog verovatno i 1,0 litarski trocilindraš) i dizelaša, uz električne i hibridne verzije (u benzinsko-električnoj i dizel -električnoj kombinaciji).

Posebnu pažnju privlači najava o 1,5 litarskim turbo benzincima i 1,5 litarskim TDI dizelašima koji će početi da se ugrađuju već u redizajnirani Golf VII.

Naravno, kao i do sada u ponudi će biti više karoserijskih varijanti (uključujući i karavan), a pominju se i novi infotainment sistem, head-up displej, automatsko kočenje, tehnologija kontrole gestikulacijom, digitalna instrument tabla…

U ponudi ostaju i sportski Golf GTI i Golf R, ovaj potonji sa do 420KS.

Takođe, razmatra se i Golf GTI Plug-in-Hybrid, koji bi pored benzinca imao i elektromotor.

Izvor: Autoblog.rs

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *