Svečano otvoren auto-put Ljig–Preljina (SRB)

otvaranje

U prisustvu premijera Aleksandra Vučića otvorena je novoizgrađena deonica auto-puta Ljig–Preljina. Premijer je na otvaranju poručio da ne krije radost, jer je ovaj auto-put dokaz da Srbija može bolje, da može da se menja, da više ne stoji u mestu, da nije zemlja bez puteva i zemlja bez snova. Od 16 časova prva vozila trebalo bi da pređu preko novog auto-puta.

“Hvala vam svima što ste došli, a posebno narodu i građanima Srbije, kojima nije bilo teško da dođu u Takovski kraj da se raduju uspehu i napretku Srbije”, rekao je Vučić obraćajući se na svečanosti na petlji “Takovo” pred oko 10.000 okupljenih.

 

Vučić je rekao da ne krije koliko mu ovo znači, jer “povezujemo Srbiju kilometar po kilometar, ujedinjujemo Srbiju”.

“Pružićemo svakom mestu u Srbiji razlog za nadu”, rekao je Vučić.

“Danas ujedinjujemo zemlju”, rekao je premijer i podsetio da je od Ljiga do Preljine izgrađeno 40,4 kilometara puta kroz težak teren, da je izgrađeno 66 mostova i četiri najlepša tunela u Srbiji, urađeno korićenje reka, postavljeno 7,5 kilometara ograde za buku…

“Imam osećaj kao da se nalazimo u Austriji, Italiji ili Nemačkoj”, ocenio je Vučić.

Dodao je da ne krije koliko mu ovo danas znači, da je svaki put novi početak i da su putevi “naša zajednička mera”.

“Povezujemo Srbiju kilometar po kilometar – ujedinjujemo zemlju i nema većeg i uzvišenijeg zadatka od toga”, rekao je premijer.

Napomenuo je da se u prethodnom periodu, od Titovog vremena, ništa nije gradilo, da je sve stajalo.

“Tih 40 godina se nigde nismo kretali, išli smo unazad, stajali smo u mestu, bilo smo zemlja bez imena i bez snova, sve je stajalo”.

“Ne možeš da veruješ zemlji koja ne gradi puteve, iz nje se odlazi, a retko ko se usudi da dođe. Izgradnjom puteva se sprečava odlazak i dovode ljudi”, poručio je Vučić.

Iz obraćanja Aleksandra Vučića i Sahina Mustafajeva

Kako je rekao, svaki naš put je i novi cilj i približvanje cilju, stepenik ka normalnijem i boljem životu, granica koju uspeš da pređeš, a da ostaneš svoj na svome.

Prema njegovim rečima, ova zemlja može da stigne jako daleko, iza granica i najluđih snova, da drugima postane uzor.

“Zato gradimo puteve, zato su nam potrebni za koraci od sedam milja. Samo jedan put je do tog cilja – sastavljen od mnoštva izgrađenih puteva, kilometara asfalta, naše sposlobnosti da to izgradimo. I zato sma srećan jer znam šta to znači i koliko smo blizu nastavka putovanja koje nas čeka”, poručio je premijer.

“Isplovi iz sigurne luke, otkrivaj, sanjaj, istražuj”, citirao je Vučić Marka Tvena i dodao “da nema veće slobode od putovanja”.

Važno je koliko ćeš na tom putu da naučiš, kaže premijer, dodajući da je to najveći cilj koji možeš da postigneš i da tražiš od države.

“Pružamo i put i izbor”, rekao je Vučić.

“Pravimo i pravićemo simbolično veliku Srbiju, toliko veliku sa prostorom za sve koji žele da dođu. Svejedno je kojim jezikom govore važno da su nam prijatelji i da je to prijateljstvo neraskidivo. A oni koji nam nisu prijatelji nisu nam ni neprijatelji”, rekao je Vučić.

Kako je rekao, nastavićemo da gradimo taj put, da kopamo tunele, “nećemo dozvoliti da nam okovi prošlosti onemoguće budućnost”.

“Kada otvaramo svaki kilometar naši puteva srećan sam, jer znam da smo bliži nastavku velikog putovanja kojim krećemo mešalicama, šleperima i kranovima, povezujući svaki danom sve više ljude i gradove. Slobode nema bez puta, jer on daje slobodu kretanja, izbora i mogućnosti”, naglasio je Vučić.

Prema njegovim rečima, nema razloga zašto Srbija ne bi građanima mogla da pruži dobar život.

“Nije vlada sagradila auto-put, već srpske kompanije sa Azvirtom, radnici njihovim žuljevitim rukama ali njihov trud je plaćen a vraćamo i kredite, a ne kao pre. Mi danas hoćemo da platimo račune i prethodnih generacija a da ne zadužujemo nove”, istakao je Vučić.

Samo otvorena izgrađena, povezana, zaposlena Srbija sa putevima, može sutra da se odbrani od svakog neprijateljstva i zle namere, poručuje Vučić, dodajući da će se nastaviti rad na infrastrukturi.

“Putevi, samopouzadnje koji pružaju najbolja su zaštita jedne zemlje, najbolji način da pronađe sebe. Srbija je danas našla dragoceni deo sebe, nastaviće da traži sa svakim novim putem i svakim novim kilometrom”, poručio je premijer.

“Hvala što pokazujete ljubav, predanost, privrženost otadžbini i što radom možemo da pobedimo svaku mržnju, hvala na svakoj vrsti podrške. Živela Srbija”, zaključio je Vučić.

Auto put Ljig – Preljina nije otvoren uobičajenim presecanjem vrpce, već je grupa dece u narodnim nošnjama “protrčala” i “odnela” vrpcu svojim telima.

Vučić i ostale zvanice prisutne na svečanosti otvaranja te deonice Koridora 11 aplauzom su pozdravili taj čin, a zatim se premijer slikao sa mališanima.

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović rekla je da je Vlada Srbije završila ovaj put i poručila građevinskim firmama i putarima da su im stvoreni uslovi da mogu da rade.

“Očekujem da radite u roku, u kvalitetu koji je dogovoren, da poštujete svoje radnike i plaćate njihove plate. Vlada je platila sve dugove. Ni vi kao građani putari ne smete da dugujete svojim radnicima”, poručila je ministarka.

Mihajlovićeva je istakla da će Vlada Srbije nastaviti da završava i otvara i druge puteve u Srbiji.

Naglasila je da je ovaj, danas otvoreni, put na koji se čekalo 50 godina – “put za miran san svih građana Srbije i put za bolju budućnost, kao i bolje i efikasnije poslovanje”.

Zahvalila se i radnicima što su radili dan i noć i otvorili put, i kako je dodala što su imali dovoljno savesti i smelosti, jer su videli koliko premijer ulaže energiju u svaki kilometer izgrađenog i rehabilitovanog puta.

Mustafajev: Najlepši primer saradnje dve zemlje

Svečanosti puštanja u rad deonice duge četrdeset kilometara prisustvao je i ministar ekonomije Azerbejdžana Sahin Mustafajev.

Mustafajev je istakao je da je to najlepši primer uspešne i prijateljske saradnje dve države koji će doprineti razvoju ekonomije Srbije i transportnog potencijala naše zemlje.

Mustafajev je, čestitajući otvaranje deonice, istakao je da ta država sa Srbijom neguje veoma dobre odnose, navodeći brojne primere saradnje.

Mustafajev je podsetio i na rad Međuvladine komisije za ekonomsku saradnju dve zemlje, koje su do sada imale četiri zasedanja i čiji su dogovori omogućili značajan doprinos razvoju privrede.

Podsetio je i da je ta država 2014. pomogla Srbiji sa 400.000 evra u rešavanju posledica velikih poplava koje su te godine pogodile našu zemlju, ali i da je ta država pomogla da se brojni objekti u Srbiji, poput Tašmajdanskog parka, rekonstruišu.

S druge strane, konstatovao je ministar, Srbija je na prijateljstvo odgovorila podizanjem spomenika istaknutim umetnicima iz Azerbedžana.

Mnogo je primera odnosa na visokom nivou između Srbije i Azerbejdžana. I današnji događaj to još jednom dokazuje, zaključio je Mustafajev.

Direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović istakao je da su građevinske firme, koje su učestvovale u izgradnji tog auto-puta, odradile svoj posao na vrhunskom nivou sa ciljem da put bude najkvalitetniji.

“Ovo je poklon svim građanima Srbije, koji će obezbediti sigurnu vožnju”, rekao je Đurović, obraćajući se prisutnima na petlji “Takovo”.

Rekao je da danas ne bi imali ovaj put bez podrške premijera Aleksandra Vučića, koji se zalagao za njegovu izgradnju.

Pre samog svečanog otvaranja, Đurović i premijer Vučić provozali su se u šleperu delom novog auto-puta, kao i kroz tunel “Šarani”.

 

Vučić je najavio da će to učiniti kako bi pokazao da nisu tačne tvrdnje iznete u pojedinim medijima da je tunel nizak i da kamioni ne mogu da prođu.

Tunel je visok 5,45 metara, najduži je na toj deonici, a ima betonsku ploču.

“Toliko o tome koliko se istinito piše”, primetio je premijer u obraćanju okupljenima na petlji “Takovo”.

Od Ljiga do Preljine u protekle četiri i po godine izgrađeno je četiri tunela, 78 mostova i nadvožnjaka, dve petlje – jedna u Takovu, druga u Preljini, kao i veliki broj zaštitnih ograda i tri odmorišta.

Na veoma zahtevnoj deonici koja prolazi kroz čačanski, takovski i ljiški kraj primenjeni su najviši domaći i evropski standardi. Izgrađene su i dve raskrsnice sa kružnim tokom u Dićima i Preljini koje auto-put povezuju sa Ibarskom magistralom.

Deonica auto-puta 17 kilometara je kraća od magistralnog puta, ali zbog uslova koji obezbeđuju ne samo bržu nego udobniju i bezbedniju vožnju, između Čačka i Ljiga putovaće se tri puta brže u odnosu na vožnju Ibarskom magistralom.

Glavni izvođač radova je azerbejdžanska kompanija “Azvirt”, a čak 101 domaća kompanija je radila kao podizvođač.

Najveći izazov za građevinare bile je izgradnja tunelskih konstrukcija, kao i sanacija nepredviđenih klizišta.

Na samoj trasi nalazi se veliki broj objekata – četiri tunela ukupne dužine dva i po kilometra, 66 mostovskih konstrukcija ukupne dužine pet kilometara. Najveći most je dug 600 metara.

Predviđeni tunel “Golubac” (125 metara) je pretvoren u usek, dok se tunel “Veliki Kik” dužine 200 metara izvodio metodom otvorenog iskopa.
Najduži tunel na deonici je tunel “Šarani” od 885 metara, zatim “Brđani” od 450 metara i “Savinac” od 270 metara.

Izgrađeno je i 7,5 kilometara potpornih zidova i 20 kilometara regulacija rečnih tokova.

Na deonici se nalaze i tri petlje – privremena petlja “Dići” u mestu Dići pored Ljiga, koja povezuje Ibarsku magistralu sa novim auto-putem.

Zatim petlja “Takovo” koja povezuje Gornji Milanovac sa novim auto-putem i petlja “Preljina” koja povezuje Ibarsku magistralu sa auto-putem i preusmerava vozila prema Čačku ili Beogradu.

Vozači će deonicom Ljig-Preljina do kraja godine putovati bez plaćanja putarine.

Rok za otvaranje deonice Ljig-Preljina bio je 25. avgust, ali je produžen do 31. oktobra, kako bi se ispravila betonska podloga u dva tunela, “Brđani” i “Šarani”.

Osim te deonice Koridora 11 u toku su radovi na još dve deonice, Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig, gde je glavni izvođač kineska kompanija “Šandong haj spid grup”, a deonica Ub-Lajkovac, koju su radile domaće firme i finansirana iz budžeta, već je završena.

Kinezi će, takođe, graditi deonicu Obrenovac-Surčin.

Izvor: RTS/Tanjug

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *